logo

O Υφυπουργός, Κυριάκος Κόκκινος στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του The Economist στην Αθήνα
· Ο πολίτης στο επίκεντρο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού
· Νέα ώθηση για σταθερότητα και ευημερία

Στο ετήσιο διεθνές συνέδριο 26th Annual Economist Government Roundtable, που πραγματοποιείται μεταξύ 5-7 Ιουλίου στο Λαγονήσι, στην Αθήνα, συμμετείχε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκος Κόκκινος.

To συνέδριο συγκέντρωσε ηγέτες κρατών, Υπουργούς και ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, καθώς και στελέχη της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για ανάπτυξη στοχευμένων πολιτικών, καθώς και καινοτόμων μοντέλων και εργαλείων για αποτελεσματική διαχείριση των πολλαπλών και πολυδιάστατων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα κυβερνήσεις, οικονομίες και κοινωνίες σε παγκόσμιο επίπεδο, στον απόηχο της πανδημίας Covid19 και εν μέσω ενός αβέβαιου και ασταθούς πολιτικοοικονομικού περιβάλλοντος. Από το βήμα του συνεδρίου, εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση κυβερνήσεων και επιχειρήσεων πως, με συλλογικότητα, σύμπνοια και διεθνή συνεργασία, μπορεί να δοθεί νέα ώθηση για σταθερότητα και ευημερία, με αποδέκτες τους πολίτες, τις οικονομίες και το περιβάλλον.

Ο κ. Κόκκινος συμμετείχε σε συζήτηση πάνελ με θέμα τις διεθνείς τάσεις, προκλήσεις και εξελίξεις που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό, και συνομιλητές τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδος, Λεωνίδα Χριστόπουλο, την Καθηγήτρια Βιοηθικής στο Eλβετικό Oμοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης, Έφη Βαγενά, καθώς και διευθυντικά στελέχη του ιδιωτικού τομέα. Στην παρέμβασή του, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωτική σημασία της διττής ψηφιακής και πράσινης μετάβασης για ένα βιώσιμο και πιο ανθεκτικό αναπτυξιακό μοντέλο, επισημαίνοντας πως στο επίκεντρο κάθε σχετικής πολιτικής και δράσης θα πρέπει να βρίσκεται ο πολίτης. «Για την επιτυχή υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού», σύμφωνα με τον Υφυπουργό, «απαιτείται όπως επενδύσουμε παράλληλα και εξίσου σε τέσσερις (4) βασικούς άξονες: ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιοποίηση υπηρεσιών, ψηφιακές υποδομές και συνδεσιμότητα, σύγχρονες δεξιότητες για το ανθρώπινο δυναμικό καθώς και στη ψηφιακή ικανότητα των επιχειρήσεων.» Για να οικοδομήσουμε μία κοινωνία δίκαιη, δημοκρατική και χωρίς αποκλεισμούς και μία οικονομία ισχυρή, βασισμένη στη γνώση, την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη, που να δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας και να στέκεται ακλόνητη απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις που απειλούν σήμερα τη βιωσιμότητά της.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Υφυπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις και επαφές με ομολόγους του, κρατικούς αξιωματούχους και διεθνείς επιχειρηματικούς παράγοντες.